Menu

Lotte Verbeek

Lotte woont op de Zijpendaalseweg in Arnhem. Haar vader is huisarts. Ze heeft een broer, Tom, die twee jaar ouder is. Haar moeder is, zoals bijna alle moeders in die tijd, huisvrouw.

De familie Verbeek is vrij uitgesproken anti-Duits. Vlak voor de eerste grote razzia in Arnhem, als grote groepen Joden worden opgepakt, neemt het gezin een Joods echtpaar op en laat hen onderduiken op de zolder. Maar wat is hun lot? Er is de constante dreiging dat ze verraden worden en wat dan? Zullen zij de oorlog overleven?

Lottes dagelijkse leven gaat ondanks alle uitdagingen gewoon door; school, huiswerk en vriendinnen. Wat besluit Lotte als ze voor een belangrijke keuze wordt gesteld? 

Het leven wordt echter steeds moeilijker. Fietsen en radio’s moeten worden ingeleverd, het eten is al sinds het begin van de oorlog ‘op de bon’ en de tekorten worden steeds nijpender. Het verzet kost aan veel mensen het leven. Verzetsmensen worden gearresteerd, op verschrikkelijke wijze verhoord en vaak gefusilleerd of naar concentratiekampen gestuurd, waar ze veelal alsnog sterven. 

In september 1944 landen Engelse paratroepers rondom Arnhem en Operatie Market Garden is een feit. In Arnhem wordt hevig gevochten om de belangrijkste verkeersbrug. Lotte besluit niet weerloos toe te kijken en komt in actie!

Na verbeten gevechten weten de Duitsers de controle terug te pakken en als de Engelsen zich uiteindelijk teruggetrokken hebben over de Rijn worden de Arnhemmers gesommeerd hun stad te verlaten. Als straf voor hun hulp aan de Engelsen. Ook Lotte en haar familie moeten evacueren.

Wat is er van Arnhem en hun huis over als ze, eind mei 1945, terugkomen? Wat is er gebeurd met haar vriendinnen? Waar zijn ze nu? 

Lottes leven verandert in die vijf oorlogsjaren voorgoed.

Triple Eight Publishing

Van Lennepweg 7
6862 BK Oosterbeek

KvK: 30132222

Bestellen

Bestel het hardcover boek en betaal geen verzendkosten!

Hardcover bestellen

eBook bestellen

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via info@888publishing.nl