Menu

Emmy Bakker

Emmy woont in de Van Heemstralaan in Arnhem, vlak bij haar vriendinnen Lotte en Hannah. Ze heeft een oudere broer, Gijs en een broertje van twee jaar jonger, Koen. De familie, maar met name haar moeder, is erg op de hand van de Duitsers en ze zijn dan ook lid van de NSB, de Nederlandse evenknie van de Duitse nazipartij. 

Emmy’s broers zijn lid van de Jeugdstorm, de enige jeugdorganisatie die de Duitse bezettingsmacht tolereert. Emmy weet niet zo goed wat ze van de sympathieën van haar familie moet vinden. Ze vindt het moeilijk een eigen mening te vormen. Ze is niet uitgesproken pro-Duits maar ze kan zich soms ook wel vinden in wat haar moeder zegt. 

De vriendschap met haar vriendinnen lijdt er in eerste instantie nog niet echt onder, maar hoe verder de oorlog vordert, hoe moeizamer het wordt. Met name de relatie met Lotte komt onder druk te staan. 

Emmy krijgt het pas echt moeilijk als de Slag om Arnhem begint. Als het stof maar amper is neergedaald, moeten alle Arnhemmers (en mensen in de dorpen daaromheen) evacueren. Emmy en haar familie maken de hongerwinter mee en Emmy vraagt zich vertwijfeld af wat er met haar vriendinnen gebeurd is. Leven Lotte en Hannah nog? 

Na de bevrijding keert Emmy's familie terug naar Arnhem. Wat gebeurt er met hen, als NSB’ers? Zal ze haar vriendinnen terugzien? 

Ook voor Emmy zijn de oorlogsjaren heftig. Haar leven zal daarna nooit meer hetzelfde zijn.

Triple Eight Publishing

Van Lennepweg 7
6862 BK Oosterbeek

KvK: 30132222

Bestellen

Bestel het hardcover boek en betaal geen verzendkosten!

Hardcover bestellen

eBook bestellen

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via info@888publishing.nl