Menu

Homepage

Lotte, Hannah & Emmy, Arnhemse meisjes in oorlogstijd

Lotte, Hannah & Emmy, Arnhemse meisjes in oorlogstijd is het verhaal over drie meisjes die al sinds de kleuterschool onafscheidelijk zijn. Ze wonen in de Burgemeesterswijk in Arnhem en leiden daar een redelijk onbezorgd leven. Totdat in 1940 Duitse troepen Nederland binnenvallen. De bezetting die daarop volgt heeft gruwelijke gevolgen voor veel Nederlanders. Ook voor Lotte, Hannah en Emmy die op dat moment 13 jaar zijn en in de eerste klas van de meisjes hbs zitten.

Het verhaal start in de zomer van 1941 als de bezetting al een jaar een feit is. Het leven lijkt zijn gewone loop weer te hebben hervat, maar onder de oppervlakte loert het gevaar. De nationaalsocialistische bezetter trekt de touwtjes steeds strakker aan wanneer blijkt dat Nederland zich niet zo gemakkelijk laat inpalmen. De fluwelen handschoen verandert langzaam in een ijzeren vuist en dat heeft gevolgen voor iedereen. Ook voor Lotte, Hannah en Emmy.

De strijdbare Lotte komt voor een belangrijke keuze te staan, maar wie kan je vertrouwen? Het gevaar van verraad loert ieder moment. Ook voor de onderduikers die haar ouders op de zolder verborgen houden.

Hannah en haar Joodse familie worden voor de keuze gesteld: onderduiken of melden? Zal zij, zoals zoveel Joodse families overkwam, uiteindelijk naar Kamp Westerbork worden gedeporteerd? Of misschien zelfs nog verder?

Emmy komt uit een NSB-gezin. Een keuze van haar ouders, maar wat vinden Emmy en haar broers daar eigenlijk van? En is de vriendschap met haar vriendinnen sterk genoeg om tegenstrijdige standpunten te overbruggen?

De keuzes van hun ouders en van henzelf hebben een diepe impact op hun levens en hun vriendschap. Overleven zij deze onvoorspelbare en verschrikkelijke periode? Overleeft hun vriendschap?

Tegen de achtergrond van historische gebeurtenissen in Arnhem, zoals de Jodenvervolging die in Arnhem in twee grote razzia’s plaatsvond en Operatie Market Garden in 1944 (de Slag om Arnhem),  wordt het leven en de ontwikkeling van deze drie meisjes gevolgd vanuit hun eigen perspectief. Naarmate zij ouder worden - en de oorlog gruwelijker - worden keuzes van henzelf en van de mensen om hen heen steeds belangrijker.

Een meeslepend verhaal over jonge mensen in een roerige periode van onze geschiedenis.

De foto’s zijn gemaakt door Ruby van Tongeren met dank aan Brianne, Femke en Charlotte die de meisjes een gezicht hebben gegeven.

Lotte, Hannah & Emmy, Arnhemse meisjes in oorlogstijd is onlangs met stip op 5 (en net achter de klassiekers) opgenomen in de top 11 van de beste oorlogsboeken voor de jeugd!


Lotte, Hannah & Emmy, Arnhemse meisjes in oorlogstijd door Corrine Baard-Post
Uitgeverij Triple Eight Publishing te Oosterbeek

ISBN: 9789083183336 
Hardcover, 352 pagina's, 150 x 230 mm 
Prijs: € 24,90 

In de periode van 15 augustus t/m 30 september 2023 in verband met de herdenking van de Slag om Arnhem, die in september 1944 plaatsvond, te koop voor de actieprijs van € 19,44.

Bestellen

Triple Eight Publishing

Van Lennepweg 7
6862 BK Oosterbeek

KvK: 30132222

Bestellen

Bestel het hardcover boek en betaal geen verzendkosten!

Hardcover bestellen

eBook bestellen

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via info@888publishing.nl